smalfilm_extra - Rosenfotour Ditt personliga fotolabb

Mån-Fre 10,00-18,00  
Lör 11,00-14,00  
Söndag stängt
     036-13 64 81  
              fotolabbet@rosenfoto.se      

Besöksadress
Kungsgatan 23
            Rosengallerian  Huskvarna

Kungsgatan 23  Rosengallerian
HUSKVARNA
036-136481
Måndag 10,00-18,00  Lördag 10,00-14,00   Söndag stängt
Nu närmar vi oss studenten. Beställ din fina skylt hos oss, 103 olika modeller att välja på.     Nu närmar vi oss studenten. Beställ din fina skylt hos oss, 103 olika modeller att välja på.     Nu närmar vi oss studenten. Beställ din fina skylt hos oss, 103 olika modeller att välja på.     Nu närmar vi oss studenten. Beställ din fina skylt hos oss, 103 olika modeller att välja på.     Nu närmar vi oss studenten. Beställ din fina skylt hos oss, 103 olika modeller att välja på.     Nu närmar vi oss studenten. Beställ din fina skylt hos oss, 103 olika modeller att välja på.     Nu närmar vi oss studenten. Beställ din fina skylt hos oss, 103 olika modeller att välja på.     Nu närmar vi oss studenten. Beställ din fina skylt hos oss, 103 olika modeller att välja på.
Postadress: Rosen Foto & Ur AB  Kungsgatan 23  561 31  HUSKVARNA
Till innehåll

smalfilm_extra

Fotoarbeten > Media
Detta är den filmskanner som vår underleverantör, Fuji Fotocenter Vällingby, använder.

Filmöverföring
Med de allra senaste MWA digitala dataskannrarna erbjuder vi det allra bästa inom digital filmskanning för filmtyperna Standard 8 mm, Super 8 mm, 9,5 mm, Standard 16 mm, Super 16 mm och 17,5 mm.

FAKTA OM FILMSCANNING
När du börjar undersöka möjligheterna att få din filmfilm överförd kommer du att hitta en rad företag som hävdar olika metoder för överföring för att kunna erbjuda det kvalitetsresultatet av SÄNDNING... Vänligen AKTA dig eftersom sanningen är att de flesta företag driver någon form av konverterad filmprojektor och en DV-baserad kamera för att fånga bilderna. Även om detta fungerar är resultaten långt ifrån vad som är tekniskt möjligt.
Kostnaden för överföringsutrustningen är en bra indikation på kvaliteten på utrustningen och ännu viktigare hur skonsam utrustningen är mot din dyrbara film, inte att glömma den slutliga bildkvaliteten. Projektorbaserade överföringsenheter kostar allt från 500:- till 25000:-, vissa företag gör sin egen utrustning från gamla filmprojektorer och ger den ett fint namn, detaljer om hur man gör detta finns på webben. Men kom ihåg vad företaget än kallar systemet så är det fortfarande en åldrande gammal mekanisk projektor.
På Fuji Fotocenter Vällingby har vi nu uppgraderat vår professionella telecine-produkter till det senaste sortimentet av digitala dataskannrar från ett företag som heter MWA-Nova i Tyskland. De digitala filmskannrarna ger mycket överlägsna resultat än traditionella system. Våra nuvarande filmskannrar står för över 100 000 pund i skanningsteknik och det här är den teknik som vi använder för alla filmöverföringar. (Inhemsk eller kommersiell). Den senaste SW stöder fullt ut HDR (High Dynamic Range) för att säkerställa maximal kvalitet.

EN ANMÄRKNING OM MWA FLASHSCAN-SKANNARE. Under åren har MWA-Nova i Tyskland producerat banbrytande filmskanningsprodukter som börjar med Flashscan8 och FlashTransfer16 - Båda dessa produkter är ENDAST SD (standard definition) skannrar. När de introducerades för 6-7 år sedan representerade de höjdpunkten i små skannrar. Hur tiden än går och tekniken går vidare har de gamla Flashscan-enheterna nu ersatts med MWA Digital Data Scanners som kallas "Choice" och "Vario". De nya skannrarna innehåller den senaste tekniken med massiva förbättringar av skanningskvaliteten och högre skanningsupplösningar. När du letar efter den bästa kvaliteten, se till att du frågar efter den senaste MWA-tekniken och INTEde gamla traditionella Flashscan-produkterna. Som företag har vi ägt alla tidigare modeller och kan tillhandahålla förstahands och tillförlitliga jämförelsedata


LASERGUIDED , HELT TYST OCH KEDJURLÖS
Våra nya skannrar innehåller laserspårningsteknik för att ge både en mycket stabil bild och även för att upptäcka eventuell filmkrympning som normalt skulle få billigare system att fastna/skada filmen eller producera instabila utdata.
Filmbanan är helt kugghjulsfri. Filmen transporteras med en mjuk gummikapstan och skannern innehåller även totalt 4 partikelöverföringsrullar som rengör filmen på ett skonsamt sätt innan skanning.

Vårt nuvarande utbud av skannrar och mjukvarukontrollsystem erbjuder skanningsupplösningar långt över HD och ger det ultimata inom högkvalitativ filmöverföring.
GRATIS UPPGRADERING TILL HD-SCANNING OCH GRATIS LJUDFÄNGNING.
Och varför betala mer för HD-överföring?? På Fuji Fotocenter Vällingby skannar vi alltid med högsta möjliga upplösning, det är ditt val om du vill ha tillbaka filmerna på DVD, Blu-Ray, Tape eller File. Eftersom vi använder en professionell digital skanner finns det inget skäl att ta ut mer för HD-skanning och alla företag som tar ut mer pengar använder normalt ett konverterat filmprojektorsystem. Vad du än väljer förblir kostnaden för filmskanning densamma.
Standard Definition eller High Definition - DU BESTÄMMER UTAN EXTRA KOSTNAD
Om din film innehåller ett inbäddat ljudspår i magnetiskt format så överför vi detta utan extra kostnad. Vår skanner fångar ljudet i realtid och i perfekt synk med bilden. Andra system använder en tvåstegsprocess som kan leda till att bild och ljud blir osynkroniserade.

Här nedan är monstret.
Ytterligare detaljerad information:
Banbrytande skannerteknologi med MWA EASY WET GATE
utvecklad för dagligt bruk
Inget kedjehjul – inget drivhjul – inga gränser.

Hårdvara:  
Kugghjulsfri och kapstanlös kontinuerlig rörelsetransport
RGB LED-ficklampateknologi
Obegränsad krympning vilken filmgeometri som helst kan definieras
Stabil transport med endast en spänningsrulle,
superlåg spänning ner till 20 gram (0,2 Newton)
Easy Wet Gate

Optiska egenskaper:
2,5 k kamerasensor 5.0MP, 2448 x 2048 px
4k kamerasensor 12.3 MP, 4096 x 3000 px
12Bit okomprimerad, TIFF eller DPX eller datareducering,
inspelning bildruta för bildruta eller direkt till AVI

Inspelning på extern USB 3.0-hårddisk
Fullständig kameraupplösning användbar för bilden
 (ingen bildpixel slösas bort för ljud eller synkronisering)
Manuell användning av zoom, fokus och panoreringsposition
Fullt zoomomfång från 16 mm kant till kant ner till standard 8 mm
Skanningshastighet upp till 50 fps inklusive ljud
Filmtransport upp till 350 fps, bobiner och rullar möjliga

Ljudfunktioner:
Dedikerade ljudhuvuden för optiskt och magnetiskt ljud
Biphase master, synk till andra skannrar/teleciner flashSuite2-programvara
Ny metadataprotokoll med skanningsparametrar, perf och användaråtgärd
Tidslinjeprogrammerad operation
Modellbeskrivning:
"Easy Wet Gate" för 8 mm / S8 – 9,5 mm -16 mm / S16. och 2,5 k / 5 MP eller 4k / 12 MP Sony CMOS
Modelldetaljer
Väl etablerad på marknaden, sedan vi lanserade denna "lilla skanner" på ibc 2018.

Baserat på samma pålitliga kraftfulla avancerade teknologi som den framgångsrika Spinnern, har vi kompletterat vårt skannersortiment med den kostnadseffektiva flashscan Nova.

Flashscan Nova är tillgänglig med den nya MWA "Easy Wet Gate" för 8mm / S8 – 9,5 mm -16mm / S16.

Alla modeller är utrustade med 2,5k / 5MP eller 4k / 12MP Sony CMOS färg- eller monokroma sensorer.

Flashscan Nova ger en kedjehjuls- och kapstanlös, kontinuerlig rörelsetransport ner till 0,2 Newton, vid valfri filmgeometri som kan definieras med obegränsad krympning.
Hur beställer jag tjänsten?
Enkelt - Gå bara tillbaka till startsidan och klicka sedan på den översta navigeringsfältet på "priser" och följ instruktionerna för en omedelbar kostnadsuppskattning. iFyll sedan i formuläret, skriv ut det och skicka in dina filmer. Vi kommer att kontakta dig när de kommer för att diskutera ditt projekt i detalj.
Vilken storlek på filmfilmer kan du skanna?
Vi stöder för närvarande alla större filmmätare inklusive - Standard 8 mm, Single 8 mm, Super 8 mm, Polavision 8 mm Cartridge, 9,5 mm Pathe, 16 mm, Super 16 mm och 17,5 mm Pathe.
Får jag tillbaka mina originalfilmer?
Absolut ja. Allt filmlager skannas och placeras tillbaka på originalfilmrullen. All film returneras till kunden när beställningen skickas tillbaka.
Hur säkert är ditt skanningssystem på mina filmer?
Dina filmer är helt säkra på vårt system. Vår skanner använder en cool LED-matrisljuskälla så det finns ingen risk för brända filmer. Vår skanner är kedjehjulsfri så kräver inte användning av filmperforeringarna för att driva filmen genom skannern och även skannern är datorstyrd så filmspänningen övervakas vid 200 gram och eventuell avvikelse med stoppa skannern omedelbart. Innan du väljer en leverantör för att överföra dina filmer, se till att de tillhandahåller ett omfattande datablad för att visa säker hantering av ditt filmlager.
Skannar du bildruta för bildruta?
Ja. Faktum är att vår skanner är en ny typ av digitala dataskannrar som INTE matar ut en videosignal utan istället matar ut en serie högupplösta bilder som kallas en DPX-sekvens. Skanrar som matar ut videosignaler är benägna att introducera brus på bilden så skanningskvaliteten minskar. Digitala dataskanners erbjuder den renaste bilden som finns.
Kan du erbjuda ett ramsekvensformat som DPX eller Sequenced TIFF?
Ja. Även om huvudskannern bara matar ut DPX-bilder som diskuterats om den stödjande programvaran som driver skannern kan ge utdata i många inbyggda format inklusive DPX Sequence, TIFF Sequence, QuickTime ProRes422HQ, Motion JPEG, Uncompressed YUV 422 och många många fler format. När du beställer en tjänst, specificera bara någon speciell filtyp/codec så kommer vi att göra vårt bästa för att tillgodose det.
Vilken skanningsupplösning kan ni utföra?
Vi kan skanna inbyggt i Standard Definition SD ( 720x576 ), Standard Definition SD ( 720x480 ), High Definition 720p ( 1280x720p ), High Definition 1080p ( 1920x1080p ), Academy 2K ( 55628p 3 . 3 och 55628p 3 final) och Academy 2K ( 55628p 3 . Alla skanningar är rena progressiva och INTE interlaced.

Tar du extra betalt för HD-skanning?
Absolut INTE - Detta är bara ett system för att tjäna pengar från flera andra företag. Vår kommersiella skanner är designad för att skanna med olika upplösningsnivåer, för oss att byta från SD till HD-skanning är ett enkelt klick på en knapp så att vi inte kan se någon giltig anledning till varför något företag skulle ta ut mer pengar för HD-skanning. Vi lever i en digital HD-värld och det borde nu vara standarden. Normalt gör företag som tar mer pengar för HD-skanning eller ljudöverföring för att de använder ett projektorbaserat system som kräver antingen multipass-skanning 1 för bild, 1 för ljud) eller att HD-filerna tar lång tid att bearbeta ?? Oavsett orsaken finns det ingen motivering för den extra kostnaden.

Är din HD-skanning sann native eller uppskalad?
Alla våra publicerade skanningsupplösningar är rena inbyggda upplösningar. Till skillnad från vissa företag som tar en standarddefinitionsfil och sedan uppskalar innehållet erbjuder vi ENDAST sann upplösningsskanning. Eftersom vi använder en digital dataskanner är utmatningen rent progressiv och INTE sammanflätad så varje bildruta är komplett och sann mot originalet.
Använder din skanner en neddragbar klo eller ett drevsystem för att driva filmen?
Nej, det här är en riktigt dålig metod. Vårt system använder ett lasersystem med hög precision som spårar filmens rörelse. Filmen transporteras försiktigt med en mjuk gummirulle och INTE en neddragbar klo eller kedjehjul. Systemet är helt tyst till skillnad från billiga projektorsystem som låter.. bra som en projektor. I allmänhet behöver vi minst 1 filmperforeringshål var 25:e för att registrera bilden till toppen av skärmen, så även om filmen är allvarligt skadad med saknade perforeringar kommer den fortfarande att matas perfekt och ge en stabil bild.
Rengörs filmen som en del av överföringsprocessen?
Ja. Som standard har vår skanner PTR (partikelöverföringsrullar), dessa rullar fungerar som mellanrullar och är tillverkade av ett speciellt material som drar till sig damm och smuts från filmytan före skanning. Eftersom rullarna rör sig i samband med din film finns det ingen chans att skada kan uppstå.
Luftdammning erbjuds som en andra nivå av rengöring och involverar högtrycksluftstrålar som används för att avlägsna envis smuts och smuts från filmytan.
Vi erbjuder även ytterligare rengöring via ett system som kallas "FilmGuard", men detta system är vätskebaserat och vi reserverar användningen för den mest allvarliga filmen som kräver rengöring.
Kan jag få både DVD/Blu-Ray-skivor och även digitala kopior för redigering på min dator?
Ja. Som ett standard arbetsflöde konverterar vi alltid dina filmer till en digital bildsekvens och sedan från det formatet kan vi skapa valfri kombination av digitala masters inklusive DVD, Blu-Ray, Video File, DV Tape etc.
När du beställer, specificera bara vilken kombination du behöver så sköter vi resten.
Hur många filmer kan jag få på en DVD-skiva?
DVD-gränsen beror inte på mängden filmer utan på den totala speltiden. På Images4life kommer vi att lägga maximalt 90 minuter film på varje DVD. När du väl har gått över 90-minutersbarriären måste videon komprimeras till en nivå som påverkar bildkvaliteten så som företag kommer vi INTE att kompromissa med kvaliteten och kommer att spänna över videon till en andra och tredje DVD efter behov. Detta påverkar INTE din slutliga kostnad.

Hur många filmer kan jag få på en enda Blu-Ray-skiva?
Blu-Ray-gränsen beror inte på mängden filmer utan på den totala speltiden. På Images4life kommer vi att lägga maximalt 120 minuter HD-video på varje Blu-Ray. När du väl har gått över 120-minutersbarriären måste videon komprimeras till en nivå som påverkar bildkvaliteten så som företag kommer vi INTE att kompromissa med kvaliteten och kommer att spänna över videon till en andra och tredje Blu-Ray efter behov. Detta påverkar INTE din slutliga kostnad.

Vilket format för digitala videofiler kan du tillhandahålla?
Vi stöder alla större videoformat och codecs. Även om vi alltid kommer att tillhandahålla rådgivning och rekommendationer om det mest lämpliga formatet för dina vassrör, kommer vi också att ta instruktioner från dig och förbereda videofiler enligt dina exakta specifikationer. Vi erbjuder bara för att nämna några
.MOV, .AVI, .MP4, .WMV, .WEBM, .OGG, .MPG, .MKV, .M4A, .SWF, .FLV och många många fler......

Hur hanterar ni de olika bildhastigheterna från film till DVD/Blu-Ray?
Detta är ett riktigt komplext ämne och ett ämne som vi gärna diskuterar via telefon för att förstå dina exakta förväntningar på filmarkivering. På en grundläggande nivå är de digitala videofilerna som vi producerar kodade på ett sådant sätt att de säger till din datorvideospelare att spela upp videon med den exakta bildhastigheten för originalfilmen, detta kan vara 16, 18 eller 24 fps. Så när du spelar upp de digitala filerna vi producerar på din dator kommer videofilen att se ut som en projicerad bild med mycket mjuk rörelse.
Komplikationen kommer när du vill överföra materialet till DVD eller Blu-Ray. Som standard tillåter det europeiska DVD-formatet endast 25 fps så för att få en 16fps video att spela upp i rätt hastighet måste vi injicera de extra bildrutorna. För europeiska Blu-Ray-skivor kommer detta att tillåta 24fps eller 25fps så återigen måste vi injicera de extra ramarna.
De tillagda ramarna är svåra att upptäcka på en DVD- eller Blu-Ray-uppspelning, och eftersom de vanligtvis är PAL-kodade (Phase Alternate Line) är de tillagda ramarna ännu mindre synliga och rörelsen mycket flytande. Just nu är detta en teknisk begränsning av DVD- och Blu-Ray-standarden.
Kan ni reparera trasig film?
Ja, all din film inspekteras, repareras och rengörs före scanning. Vi använder endast CIR-filmskarvar av högsta kvalitet som erbjuder överlägsen noggrannhet och hållbarhet för skarven. Detta erbjuds som en kostnadsfri tjänst och drar INTE till sig några extra kostnader.

Vilka ljudformat stöder ni?
Som standard stöder vi Mono/Stereo magnetiskt ljudspår på 8mm film och både magnetiskt och optiskt ljud för 16mm film. Ljudinspelning görs i realtid av skannern för att säkerställa perfekt synkronisering mellan bild och ljud.
Ljudöverföring är en kostnadsfri tjänst och inget som vi tar extra betalt för.
Justerar du färg- och kontrastnivåerna under överföringsprocessen?
Ja - Under den digitala skanningsprocessen av filmen använder vi produkter som kallas vektorskop för att analysera filmens färgkomposition. Vårt skanningssystem möjliggör 3 nivåer av färgkorrigering som börjar med en optisk grundjustering som ger omedelbar och hisnande färgkorrigeringskontroll. Efteråt har vi ytterligare 2 nivåer av korrigering om det behövs,
Created with WebSite X5
Besöksadress
Kungsgatan 23
           Rosengallerian HUSKVARNA

Mån-Fre 10,00-18,00
Lör 11,00-14,00  Söndag stängt
         
036-13 64 81   fotolabbet@rosenfoto.se
ANALOGT

DIGITAL


PRESENTER

    Copyright © 2022 Rosenfoto&Ur Huskvarna. Du är besökare nr: sedan den 20/12 2021 Reservation för prisändringar
Tillbaka till innehåll